Пожарът в Гърция е на 2 километра от българската граница

...
 
Пожарът в Гърция е на 2 километра от българската граница
Коментари Харесай

Пожарът в Северна Гърция е много близо до българската граница

 

Пожарът в Гърция е на 2 километра от българската граница и вероятността да трансферира билото на планината е напълно действителна, заяви кметът на граничната община Кирково Шинаси Сюлейман, съобщи 24 часа. Жителите на селата в региона на границата, най-близкото от които е Чакаларово, се надяват вятърът да не смени посоката.

„ Нощем виждаме отблясъците от огъня. В Гърция е ужасно “, настояват жителите на най-близкото до гръцкия пожар българско село Чакаларово. Те са извънредно обезпокоени от обстановката.

„ В момента вятърът е северен, само че в случай че се обърне, огънят ще пристигна при нас “, уверен е Шинаси Сюлейман. Той добави, че български пожарникари и лесничеи дават денонощни наряди в региона на връх Вейката, който е най-южната точка на България и е най-близо до пожара, вилнеещ в южната ни съседка.

Миналото лято тъкмо в този регион огънят пресече границата и обхвана горски територии в предпазената околност „ Гюмюрджински снежник “. Около седмица продължи битката с огъня. Тя беше затруднявана поради неналичието на горски пътища. Наложи се тежка техника да прокарва просеки, с цел да се ограничи огъня.

„ Гърците се борят със стихията, само че огънят бързо напредва. Включени са и два самолета в гасенето. Много е горещо, изсъхнало, има и мощен вятър “, сподели Шинаси Сюлейман.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР